***       Водещите вечерни новини       на 1 септември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 1 септември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Тръгва делото срещу Радостин Василев. За ден са предотвратени над хиляда опита за влизане на мигранти


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 1 септември   

 

В Софийски градски съд ще се организира разпоредително съвещание по делото против самостоятелния депутат Радостин Василев за опит за насила, оповестиха от съда. То е планувано за понеделник, 4 септември, от 15:00 часа.

***

***

„ Натискът е доста сериозен и то от много време. От началото на годината до края на юли 103 хиляди жители на трети страни са пробвали нелегално да преминат границата на вход. Натискът е невиждан. Положението е тежко. Няма по какъв начин при този напън да не влизат хора по един или различен метод, който са намерили. Затова са и ежедневните арестувания навътре в страната “, изясни той.

***

Правителството чака от " Лукойл Нефтохим Бургас " АД до 8 септември отчет с план-график за вероятните къси периоди, в които страната ни да излезе от режима на дерогация. Това съобщи по време на парламентарния блиц надзор министър председателят Николай Денков.

***

" Никакво подпомагане от Турция - изяснява пред медията ни мъжът. - Дадоха ми едно листче, на което посредством преводач установихме, че написа: " Станислав Станев е подал сигнал, че фамилията му е изчезнало на 27-и август. Напуснали са хотела и ги няма. Ще ги търсям посредством следене на телефони, местоположения тъй наречените ". Нищо не търсят. Седят и чакат да се появят. Това е подигравка. Няма данни да е минала нито границата на Беларус, нито тази на България. Може да е някъде в Турция. "

***

В столичната църква „ Св. Седмочисленици ” близки, другари и съперници се простиха с Николай Колев-Босия.

На опелото участваха политици, общественици и хора, известни с непримиримостта си към неправдата.

***

***

Мароко и Алжир имат дълга история на напрежение между тях, основно за противоречивата територия Западна Сахара.

Африканските страни имат обща граница от близо 2000 км.

Границата беше затворена през 1994 година и Алжир прекъсна дипломатическите си връзки с Мароко през 2021 година, обвинявайки Рабат във „ враждебни дейности “. Мароканските управляващи нарекоха решението " изцяло безпричинно ".

***

Първоначално се предполагаше, че първата ракета " Сармат " ще постъпи на бойно дежурство в края на предходната година. През февруари 2023 година съветският президент Владимир Путин разгласи, че комплексът " с нова тежка ракета " скоро ще бъде подготвен за потребление.

***

" Кадиров е необходим на Кремъл. Ръководителят на самостоятелната република в Южна Русия е момчето, което прави мръсната работа на съветския президент. Така че в случай че актуалният държавен глава на Русия напусне Кремъл и на негово място пристигна путинист, Кадиров ще резервира позициите си. Той ще продължи да показва преданост към Москва, както прави и в този момент ", сподели още Закаев.

***

" Знайте, че всяка враждебна непровокирана офанзива против Тайван ще докара до решителна реакция от страна на Съединени американски щати ", сподели Роб Уитман, заместник-председател на Комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите, в тирада преди срещите с президента Цай Инг-Вен.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР